אספרגוס בגריל

אספרגוס בגריל

אספרגוס בגריל

ירוקים או לבנים, הגבעולים המלכותיים האלה טעימים בכל מצב, והמצב המועדף עלינו הוא כמובן על הגריל!

שכחו ממרק אספרגוס או רוטב הולנדייז סמיך, היום יש לנו אספרגוס ירוק פריך צרוב על מבער האינפרא אדום.

כל מה שצריך לעשות זה להשרות מעט את הגבעולים, לצלות ולהפוך אותם על המבער הקרמי כמה פעמים והרי לכם מנת גריל אולטימטיבית לקיץ החם.

עם חומוס או רוטב רומסקו וגבינת פטה - האספרגוס הצלוי הופך בקלות לשדרוג המושלם של כל חגיגת על האש.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    בשביל האספרגוס

  • אספרגוס ירוק / לבן לפי הטעם
  • 1 קורט נדיב של סוכר
  • 1 קורט נדיב של מלח
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • להגשה (לא חובה)

  • 1 מנת רוטב רומסקו
  • 1 מנת חומוס
  • 50 גרם גבינת פטה
  • 1 חופן פיסטוקים
  • 4 גבעולים של פטרוזיליה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 57 קלוריות
  • 3 גרם שומן
  • 2 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לאספרגוס: שוטפים את האספרגוס ושוברים את הקצוות העציים של הגבעולים. בעזרת קולפן ירקות מקלפים מקלות לבנים מהקצה ומטה ומקלות ירוקים מהאמצע ומטה.
  • 2
    מניחים את האספרגוס בתבנית אפיה או בכלי מוארך המתאים לגבעולים, ומערבבים עם מלח, חומץ וסוכר. מניחים בצד לספיגת טעמי המרינדה למשך שעה לפחות.
  • 3
    להגשה: צולים וקוצצים את הפיסטוקים במחבת. שוטפים את הפטרוזיליה, מנערים ומייבשים. תולשים את העלים מהגבעולים וקוצצים דק.
  • 4
    מחממים את מבער האינפרא אדום (אם אין, מבער נירוסטה רגיל על אש גבוהה). מניחים תחילה את הגבעולים העבים וצולים אותם מכל הצדדים למשך כ-2 דקות עד להופעת פסי צלייה. הופכים אתם מדי פעם. מוציאים מהגריל ומחזירים למרינדה. חוזרים על הפעולה עם הגבעולים הדקים יותר, צולים אותם לזמן קצר יותר וגם מחזירים אותם לזמן קצר למרינדה.
  • 5
    מסדרים בצלחת את החומוס עם האספרגוס, מפוררים מעליו את גבינת הפטה, מפזרים פיסטוקים ופטרוזיליה ומזליפים רוטב רומסקו.