בורגר סלמון בסגנון אסייאתי

בורגר סלמון בסגנון אסייאתי

בורגר סלמון בסגנון אסייאתי

המבורגר בקר משעמם אתכם? יש לנו בשבילכם מנה מיוחדת כדי לשבור את השגרה. קבלו את המבורגר הסלמון בסגנון אסייתי! 
הפעם משאירים את העגבניה ואת החסה במקרר. הכוכבים של היום הם שומר, ג׳ינג׳ר, באק צ׳וי וכוסברה.
מורחים קצת מיונז קימצ׳י על הלחמניה, מניחים בפנים באק צ׳וי צלוי עם פילה סלמון צלוי ועסיסי וסוגרים עם  סלט שומר וג׳ינג׳ר.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    סלמון

  • 800 גרם פילה סלמון
  • 1.5 ליטר שמן לטיגון
  • 200 גרם קמח
  • 200 גרם קורנפלור
  • 200 מ"ל מים
  • 200 מ"ל וודקה
  • קורט מלח
  • מיונז

  • 50 גרם קימצ'י
  • 5 כפות מיונז
  • סלט שומר

  • 100 גרם שומר
  • חתיכה קטנה של ג'ינג'ר
  • 1 לימון ליים
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט סוכר
  • מלח פלפל
  • בורגרים

  • 1 בק צ'וי
  • 1 כף שמן לטיגון
  • 1 מלפפון
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 4 לחמניות המבורגר מקמח כוסמין

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 803 קלוריות
  • 60 גרם שומןֿ
  • 50 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת סלט השומר: מנקים ופורסים דק את השומר. מקלפים ומגררים דק את הג'ינג'ר. סוחטים את מיץ הליים. מערבבים הכל יחד עם שמן וסוכר בקערה, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
  • 2
    הכנת המיונז: קוצצים דק את הקמצ'י, מניחים במיכל בלנדר עם המיונז וטוחנים.
  • 3
    הכנת ההמבורגרים: מחממים מראש את גריל הגז. שוטפים את הבאק צ'וי, חותכים לרבעים ומטגנים בשמן. מתבלים במלח ופלפל. חוצים את הלחמניות וצולים קלות את הצדדים הפנימיים. חותכים את המלפפון לרצועות דקות עם קולפן ירקות.
  • 4
    הכנת הסלמון: שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים היטב. מסירים את עור הדג וחותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 2 אצבעות. מחממים את השמן ל-170 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, קורנפלור, המים והוודקה ליצירת בלילה סמיכה. מקמחים קלות את נתחי הסלמון, טובלים את הנתחים בבלילה ומטגנים מיד בשמן רותח עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומסננים מעל נייר סופג.
  • 5
    הרכבה: מורחים את חצאי הלחמניות בנדיבות במיונז קימצ׳י, מכסים את החלק התחתון בשומר, באק צ'וי, סלמון ומלפפון. מקשטים בכוסברה וסוגרים מעל עם החצי השני של הלחמניה.