דג בקלה בגריל

דג בקלה בגריל

דג בקלה בגריל

מה דעתכם להתפנק הפעם עם טוויסט יפני בגריל? קבלו את השילוב המופלא של פילה בקלה רך כחמאה עם מיסו ופאק צ'וי צלוי. המילים אולי נשמעות מאיימות, אבל מדובר במתכון פשוט בתכלית.

את הבקלה נשרה במרינדה של מיסו, מירין, סאקה וסוכר, ואם תעשו זאת מספיק זמן מראש, הטעם באמת יוכל לחדור לדג. השילוב של משחת המיסו המלוחה עם המתיקות של הסוכר והמירין (יין אורז מתוק המשמש בבישול) מבטיח שהבקלה שלכם בגריל תצא מושלמת. ומה עם התוספת שבצד? האמת שעם הדג הזו באמת לא צריך הרבה - קצת באק צ'וי בגריל ויש לכם ארוחה נהדרת!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לבקלה בגריל

  • 600 גרם פילה בקלה
  • עבור המרינדה

  • 60 מ"ל סאקה
  • 60 מ"ל מירין
  • 4 כפות משחת מיסו לבנה
  • 3 כפות סוכר
  • עבור הבאק צ'וי

  • 2 ראשי באק צ'וי
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 271 קלוריות
  • 12 גרם שומן
  • 32 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    למרינדה: מערבבים את כל המרכיבים יום מראש. יוצקים את הבקלה והמרינדה לתוך שקית הקפאה. מרוקנים את השקית מאוויר ומניחים להשריה במקרר למשך יום.
  • 2
    מוציאים את הבקלה משקית ההקפאה ומרוקנים את עודפי המרינדה. שוטפים את הבאק צ'וי, מנערים, מייבשים וחותכים לרבעים לאורך. מברישים את החלק החתוך בשמן ומפזרים מלח.
  • 3
    מחממים את גריל הגז לחום בינוני.
  • 4
    צורבים את הבאק צ'וי כאשר חלקו החתוך על הגריל. מעבירים לרשת החימום העליונה.
  • 5
    מנמיכים את טמפרטורת הגריל. צולים את הבקלה משני הצדדים באזור הישיר עד לקבלת סימני גריל.
  • 6
    מניחים את הבקלה על הבאק צ'וי באיזור החום העקיף ונותנים לו להתבשל עוד 5 דקות.