גולאש בירה

גולאש בירה

גולאש בירה

 אם יש מתכון חורפי אחד שיכול להוציא אותנו מהמיטה בכל רגע, זה לגמרי הגולאש. בטח אם מדובר בגולאש בירה שהוא לגמרי אחת המנות האהובות עלינו. 

אז איך בעצם מכינים גולאש בירה? שמים בסיר כל מה שאתם כבר מכירים מסוגי גולאש אחרים: אותה כמות של בשר ובצל כדי שיהיה נימוח הודות לבישול הארוך. כמה גזרים שיחזקו את מתיקות הבצל ומעט חרדל טוב. התוצאה היא סיר מלא בנתחי בשר נימוחים וניחוח חריף ללא תחרות. בתיאבון!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 קילו בשר גולאש
  • 1 קילו בצל (לבן או סגול)
  • 2 גזרים
  • 80 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף קמח
  • 1 כף אבקת פפריקה חריפה
  • 350 מ"ל ציר בקר
  • 1/2 ליטר בירה (אפשר גם שחורה)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 קורט זרעי קימל (לא חובה)
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • מלח ופלפל
  • בצל ירוק לקישוט

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 939 קלוריות
  • 58 גרם שומן
  • 64 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את הבשר ומייבשים. מקלפים את הבצלים והגזרים. חוצים את הגזרים לאורך וחותכים לפרוסות.
  • 2
    מחממים את התנור ההולנדי על כירת הצד של הגריל על אש גבוהה במשך 5-4 דקות. מוסיפים את השמן, מטגנים את הבשר, מתבלים במלח ומוציאים מהתנור ההולנדי. מנמיכים את הכיריים בצד לאש נמוכה.
  • 3
    מכניסים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבשר ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עוד 2 דקות.
  • 4
    מחממים את הגריל לחום בינוני עקיף (180-160 מעלות צלזיוס).
  • 5
    מפזרים על תכולת הסיר את הקמח ואבקת הפפריקה ומערבבים. מכסים בציר בקר ובירה, מוסיפים עלי דפנה וסוגרים את התנור ההולנדי עם המכסה.
  • 6
    מניחים את התנור ההולנדי באזור העקיף על הגריל, סוגרים את מכסה הגריל ונותנים לו להתבשל כ-90 דקות. מסירים את מכסה התנור ההולנדי במשך 30 הדקות האחרונות. מערבבים מדי פעם.
  • 7
    בתום זמן הבישול מוציאים את עלי הדפנה, מערבבים פנימה את החרדל ומתבלים במלח ופלפל. חותכים את הבצל הירוק לטבעות דקות ומפזרים מעל הגולאש לקישוט.