חרדל ביתי

חרדל ביתי

חרדל ביתי

הכנת מטבלים ביתיים היא תענוג גדול. זה נכון לרוטב ברביקיו, לריבת בצל, לחומוס או לכל מטבל אחר שמשתדרג שבעתיים בהכנה הביתית. והיום, קבלו מתכון לחרדל ביתי משובח! אתם שולטים במינון, בחריפות, בטעמים ובכמויות. מושלם.

עבור המטבל הצהוב המשגע צריך רק כמה חומרי גלם טובים, ומכאן זה בידיים שלכם.

 

עצה שלנו:
אנחנו אוהבים את החרדל שלנו טחון גס. כמובן, זה עניין של טעם – טחנו את זרעי החרדל שלכם דק ככל שאתם רוצים. אם אתם מעוניינים להגביר את החריפות, אפשר להוסיף וואסבי או צ'ילי.

 

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 200 גרם זרעי חרדל
  • 275 מ"ל חומץ בלסמי לבן
  • 100 מ"ל מים
  • 80 גרם סוכר
  • 3 כפיות מלח
  • 1 כפית כורכום

ציוד

  • מכתש ועלי (או מטחנת תבלינים)
  • בלנדר ידני

ערכים תזונתיים

למנה

  • 279 קלוריות
  • 10 גרם שומן
  • 8 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    טוחנים את זרעי החרדל במכתש ועלי או במטחנת תבלינים.
  • 2
    מביאים את המים והחומץ הבלסמי לרתיחה בסיר קטן על אש בינונית. לאחר מכן מניחים לנוזל להתקרר לטמפרטורת החדר (חשוב: אחרת החרדל שלכם עלול להפוך למריר).
  • 3
    שמים את כל החומרים בכלי עמוק ומערבבים עם הבלנדר הידני עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים עוד מעט מים במידת הצורך.
  • 4
    מכניסים את החרדל לצנצנות אטומות ומצננים במקרר במשך יומיים כדי שיאבד את החריפות הראשונית שלו.