מרק תירס ושמנת פיקנטי

מרק תירס ושמנת פיקנטי

מרק תירס ושמנת פיקנטי

המרק המפנק של היום הוא שמנתי, חריף במידה, וכמובן צהוב. הוא לא רק ישביע אותך, הוא גם יחמם אותך מבפנים והכי חשוב - יהיה טעים עד מאוד. אם עד היום החשבתם את מרק התירס לתפל וצולע, הגיע הזמן לרענן את המתכון! המפתח למרק תירס נהדר הוא תירס טוב וטרי. והסוד - בישול הקלח בציר ירקות!

לאחר חיתוך התירס מהקלח, הכנס את קלחי התירס לתנור ההולנדי לבישול בציר ירקות ואז תוכל להשתמש בנוזל כבסיס למרק תירס מושלם.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 6 קלחי תירס
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 4 כפות חמאה
  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל שמנת
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 360 קלוריות
  • 17 גרם שומן
  • 9 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    חותכים את גרעיני התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה ומניחים בצד.
  • 2
    מחממים את גריל הגז או את התנור הביתי לחום של כ-160 מעלות ומכניסים את התנור ההולנדי (פויקה).
  • 3
    שוברים את קלחי התירס לשניים ומכניסים לתנור ההולנדי. מוסיפים ציר ירקות, עלה דפנה, זרעי שומר, פלפל שחור וזרעי כוסברה. נותנים להכל להתבשל 10 דקות עם מכסה סגור, ואז מסננים דרך מסננת לקערה גדולה. שומרים את הנוזל שהתקבל בצד.
  • 4
    קולפים את הבצל והשום וקוצצים דק. ממיסים חמאה בתנור ההולנדי. מטגנים את הבצל והשום 4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את גרעיני התירס ומטגנים 4 דקות.
  • 5
    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ. מוסיפים לתנור ההולנדי ומטגנים כ-2 דקות.
  • 6
    מכסים עם ציר הירקות, חלב ושמנת. סוגרים את מכסה התנור ההולנדי ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
  • 7
    טוחנים את המרק בבלנדר ידני עד לקבלת קרם, מתבלים במלח ופלפל.