סטיפדו יווני משגע

סטיפדו יווני משגע

סטיפדו יווני משגע

האם יש משהו מפנק יותר מאשר תבשיל גולש בסיר ברזל יצוק?

סטיפדו הוא תבשיל סופר ארומטי מהמטבח היווני, והוא מוצלח במיוחד בשל טעמיו העזים והמודגשים. קינמון, ציפורן ועלי דפנה משחקים את התפקיד הראשי לצד גולש בקר והרבה בצל.

אל תיבהלו, סטיפדו לא טעים רק בחורף כשהטמפרטורות קרות. גם בשאר העונות, הבישול האיטי והמיוחד של המאכל הלאומי היווני בהחלט שווה את זה. וחוץ מזה - תמיד אפשר לשבת במזגן וליהנות...

עצה שלנו:

לשם שינוי, אפשר להשתמש גם בבשר כבש במקום בשר בקר. תפוחי אדמה קלויים פשוטים, ירקות שורש מוקפצים או אטריות אורז הם אידאליים כתוספת למנה. ההכנה על גריל הגז שלכם מושלמת למנה הזאת.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 ק"ג גולש בקר
  • 4 בצל לבן
  • 4 בצל אדום
  • 3 שיני שום
  • 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
  • 300 מ"ל ציר ירקות
  • 200 מ"ל יין אדום לבישול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 יחידות תבלין ציפורן
  • 2 מקלות קינמון
  • 5 עלי דפנה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף סוכר
  • 12 תפוחי אדמה קטנים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1180 קלוריות
  • 75 גרם שומן
  • 68 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מכינים את גריל הגז: מחממים את הגריל שלכם לחום מירבי.
  • 2
    מקלפים את הבצל וחותכים לחתיכות גדולות, קולפים את השום וקוצצים דק.
  • 3
    מחממים שמן בתנור ההולנדי או בסיר הברזל היצוק, על חום גבוה, באזור הישיר של הגריל (ישר מעל המבערים), ומטגנים את הבצלים 5 דקות עד להשחמה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  • 4
    מחממים כף שמן בסיר ומטגנים את הגולש עם מעט מלח על אש גבוהה במשך 10 דקות עד שהבשר משחים. מוציאים ומניחים בצד.
  • 5
    מוסיפים את השום ואת רסק העגבניות לסיר יחד עם חצי כף שמן ומטגנים על אש גבוהה למשך 2 דקות.
  • 6
    מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת היין האדום והציר. מערבבים היטב.
  • 7
    מוסיפים את בשר הגולש, סוגרים את המכסה ונותנים להכל להתבשל על אש קטנה למשך כשעה. לצורך כך יש לכבות חצי מהמבערים ולהניח את הסיר באזור העקיף (לא מעל המבערים).
  • 8
    לאחר שעה מוסיפים את הבצל, הסוכר, מקלות הקינמון, הכמון, הציפורן ועלי הדפנה. משאירים להתבשל למשך חצי שעה.
  • 9
    בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים מי מלח רותחים בסיר קטן כ-15 דקות עד לדרגת אל-דנטה. לאחר מכן מטגנים במחבת עם כף שמן למשך 5 דקות.
  • 10
    שוטפים וקוצצים גס את הפטרוזיליה. מערבבים עם תפוחי האדמה ומגישים עם הסטיפדו.