סלט אספרגוס ונענע

סלט אספרגוס ונענע

סלט אספרגוס ונענע

בסלט הזה יש הכל מהכל - אבל בירוק: אספרגוס, אפונה, פיסטוקים פריכים, עלי בייבי טריים ונענע.

את מלך הסלט הזה, האספרגוס כמובן, נצרף בשתי צורות: טרי וצלוי קלות על הגריל.

שילוב הטעמים של הנענע והאספרגוס יוצר תערובת רעננה ובועטת במיוחד, והאספרגוס על הגריל פשוט מעיף את חגיגת הטעמים בפה. אנחנו ממליצים לכם לנסות את הסלט הזה לפחות פעם אחת.

הצעת הגשה בשביל האווירה: להגיש בליווי מוזיקת להקת גרין דיי 🙃 

עצה שלנו:

אם גבינת העיזים דומיננטית מדי בטעמה עבורכם, אפשר לוותר עליה או להחליף בגבינת פטה.

נ.ב.

איך צולים אספרגוס על הגריל? פשוט מאוד: משרים את הגבעולים למשך שעה במעט חומץ, מלח וסוכר, מניחים על הגריל בחום מקסימלי לשתי דקות, והופכים תוך כדי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 10 גבעולי אספרגוס צלויים בגריל
  • 4 גבעולי אספרגוס ירוק
  • 4 חופנים של עלי בייבי/ תרד
  • 100 גרם גבינת עיזים
  • 1 בצל
  • 100 גרם אפונה
  • 1 צרור נענע טרי
  • 100 גרם פיסטוקים
  • 2 לימונים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 463 קלוריות
  • 36 גרם שומן
  • 16 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את עלי הבייבי והנענע, מנערים עד לייבוש וקורעים לחתיכות גסות. קולפים את הבצל, חוצים אותו לחצי וחותכים לרצועות דקות.
  • 2
    קולים את הפיסטוקים במחבת ללא שמן על אש בינונית למשך כ-5 דקות עד להשחמה קלה. קוצצים גס.
  • 3
    חותכים את גבעולי האספרגוס הצלויים לשלישים. מגרדים גס את גבינת העיזים באמצעות הפומפיה, שוברים את הקצה העצי של האספרגוס ומגררים בזהירות לאורכו לרצועות.
  • 4
    מגררים את קליפת הלימונים וסוחטים את המיץ. מערבבים יחד עם שמן הזית, המלח והפלפל לקבלת רוטב.
  • 5
    מערבבים הכל יחד ויוצקים את הרוטב על הסלט.