סלט פסטה עם רוטב בוטנים קרמי

סלט פסטה עם רוטב בוטנים קרמי

סלט פסטה עם רוטב בוטנים קרמי

סלט הפסטה שלפניכם הוא הצגה אמיתית. עם רוטב סרירצ'ה חריף, מיץ תפוזים פירותי, רוטב סויה, שום, כוסברה וסירופ מייפל מתוק, הסלט הזה כל כך עשיר בטעמים שאפשר לוותר על המלח והפלפל. ואם כל זה לא מספיק, יש בו גם חמאת בוטנים קרמית, גזר פריך, מלפפון, בצל ירוק וכרוב אדום, ולסיום בוטנים קלויים פריכים שמענגים את החך במרקם שלהם. 

עצה שלנו:

במקום "ג'מלי", אפשר להשתמש בכל פסטה קצרה אחרת לסלט שלכם. הפסטות בצורת הספירלה, כמו פוסילי, הן הכי טובות - עם שטח הפנים הגדול שלהן, הן סופגות הרבה מהרוטב הקרמי.

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    בשביל הסלט

  • 400 גרם פסטה ג'מלי (או כל פסטה קצרה שאתם אוהבים)
  • 1/2 כרוב אדום
  • 2 גזרים
  • 1/2 מלפפון
  • צרור בצל ירוק
  • חצי צרור כוסברה
  • 4 כפות בוטנים טבעיים
  • בשביל הרוטב

  • 1/2 תפוז
  • 80 גרם חמאת בוטנים
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 6 כפות שמן בוטנים
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 שן שום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות רוטב סרירצ'ה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 444 קלוריות
  • 19 גרם שומן
  • 13 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, דקה פחות מאל-דנטה, ומסננים את כל המים למעט כמות קטנה.
  • 2
    לסלט: מסירים את העלים החיצוניים מהכרוב האדום וחותכים או פורסים לרצועות דקות. קולפים את הגזרים וחותכים גם אותם לרצועות דקות (אפשר באמצעות קולפן). שוטפים את המלפפון, מסירים את הגרעינים וחותכים לרצועות דקות.
  • 3
    שוטפים את הבצל הירוק, מסירים את השורשים וחותכים לטבעות. שוטפים את הכוסברה, מנערים ומייבשים. קוטפים את העלים וקוצצים דק. קולים את הבוטנים במחבת יצוקה ללא שמן על אש בינונית כ-5 דקות עד להזהבה. מוציאים וקוצצים גס (או מועכים קלות במכתש ועלי).
  • 4
    לרוטב: קולפים וקוצצים דק את השום. סוחטים תפוז. מערבבים את חמאת הבוטנים, מיץ התפוזים והחומץ בעזרת הבלנדר הידני למשך כדקה עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמן ומערבבים שוב כדקה עד שנוצר רוטב אחיד. מערבבים פנימה סירופ מייפל, שום, סרירצ'ה ורוטב סויה.
  • 5
    מסננים את הפסטה לחלוטין ומערבבים עם הירקות והכוסברה. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים הכל היטב ומפזרים בוטנים מעל הסלט.