יש לנו מנה נועזת וצבעונית בשבילכם: סלמון סלק! מקורי וטעים והכי חשוב - קל להכנה.
השהייה עם הסלק צובעת בין לילה את הסלמון בסגול עז ועשיר, וזה לא רק מגניב, חכו ותגלו כמה טעים ומיוחד הדג שלכם כשנוסף לו הטעם האדמתי והמתקתק של הסלק.
את הסלמון הססגוני נגיש יחד עם מחית אפונה ירוקה בוהקת. המרקם הקרמי של מחית האפונה יוצר ניגוד מענג לסלמון המוצק על הלשון - וחגיגת מרקמים בפה. לתוך המחית הירוקה מוסיפים פסטילי (סוכריות) מנטה כתושים, זה נשמע מוזר אבל מדובר בטוויסט מבריק לטובת בלוטות הטעם שלך. ואם ממש רוצים להתפרע, כדאי להוסיף לכל זה קראנץ' נחמד בפה: הגשה עם פופקורן חריף.
התוצאה תהיה צלחת שלא תבייש אף מסעדת מישלן!
את הסלמון מומלץ להכין במעשנה אם יש אחת ברשותכם (הטעם המעושן, לצד טעמי האדמה של הסלק, מקפיצים את המנה לגבהים אחרים). אם לא, גם התנור הביתי או מנגל הגז יעשו את העבודה. העיקר - הכנה בחום מינימלי של 80 מעלות.
עצה שלנו:
השתמשו בפסטילי המנטה במשורה. אנו רוצים שהמחית תקבל טעם מנטה חזק אך לא דומיננטי מדי.