עוף חריף בסגנון נאשוויל

עוף חריף בסגנון נאשוויל

עוף חריף בסגנון נאשוויל

מי לא אוהב אוכל מטוגן? במיוחד נתחי עוף מטוגנים ועסיסיים שקשה שלא לחטוף אותם ישר מהשמן הרותח. הפעם הבאנו לכם את המתכון האולטימטיבי לעוף חריף בסגנון נאשוויל, מבטיחים שתרגישו כאילו אתם נמצאים ברודיאו! 

נתחי עוף מטוגנים בתיבול חריף הם קלאסיקה אמריקאית שאפשר למצוא בכל פינה בארצות הדרום של ארה"ב והמקור שלהם הוא בנאשוויל, טנסי.

כדי להכין את הנתחים העסיסיים האלו לוקחים עוף שלם, מפרקים לחלקים, עוטפים היטב בבלילה מתובלת ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. הסוד של המתכון הזה הוא ברוטב החריף שבו טובלים את הנתחים לאחר הטיגון, 

עצה שלנו:

אם לא בא לכם לפרק את העוף בעצמכם, בקשו מהקצב שיעשה זאת עבורכם וכך תוכלו להתרכז בהכנת העוף. 

 

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    עוף

  • 2 עופות שלמים
  • 2 ביצים
  • 300 גרם קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ליטר שמן לטיגון
  • פרוסות טוסט ומלפפונים חמוצים להגשה
  • מרינדה

  • 1 ליטר חלב סויה
  • 4 כפיות פלפל קאיין טחון
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 2 כפיות מלח
  • רבע כוס ממי הכבישה של המלפפונים החמוצים
  • רוטב חריף

  • 30 גרם מרגרינה
  • 30 גרם שמן זית
  • 2 כפות פלפל קאיין טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1284 קלוריות
  • 56 גרם שומן
  • 123 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת העוף: מפרקים את העוף ל-2 שוקיים, 2 ירכיים, 2 כנפיים ו-2 חתיכות חזה.
  • 2
    הכנת המרינדה: מערבבים בקערה את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את נתחי העוף, מכסים את נתחי העוף במרינדה, מכסים ומניחים במקרר ל-24 שעות.
  • 3
    מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומניחים במסננת עד שהנתחים נשארים ללא נוזלים עודפים. מקציפים את הביצים בשארית המרינדה. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפיה ומלח.
  • 4
    מגלגלים את הנתחים בתערובת הקמח ולאחר מכן טובלים במרינדה. מנערים מנוזלים עודפים וטובלים בתערובת הקמח שנית. מניחים את הנתחים על רשת כ-15 דקות לספיגת הנוזלים.
  • 5
    הכנת הרוטב: ממיסים את המרגרינה ואת שמן הזית במחבת על חום נמוך על הכירה הצדדית של הגריל. מוסיפים את פלפל הקאיין הטחון, פפריקה וסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים עם מלח ופלפל ומשאירים על הגריל על חום מינימלי.
  • 6
    מחממים שמן לטיגון על חום של 170 מעלות בתנור ההולנדי על הכירה הצדדית. מניחים את נייר האפיה על תבנית האפיה ומטגנים כל נתח עוף בנפרד בשמן הרותח למשך כ-15-20 דקות. יש לשים לב שזמן הבישול של הנתחים משתנה לפי סוג הנתח. לדוגמא, כנפיים יהיו מוכנות יותר מהר מירכיים כך שכדאי לבדוק את הנתחים במהלך הטיגון על מנת לוודא שהם מוכנים. לאחר שהנתחים מוכנים מניחים אותם על תבנית האפיה.
  • 7
    טובלים את נתחי העוף ברוטב החריף ומגישים לצד פרוסות טוסט ומלפפונים חמוצים.