פאי דלעת במחבת

פאי דלעת במחבת

פאי דלעת במחבת

גם אתם אוהבים להתנחם בחורף במאפים חמימים ומתוקים? פנקו את עצמכם בפאי דלעת אמריקאי. מנה מופלאה שתגרום לכם ליהנות שבעתיים מטיפות הגשם הנוקשות בחלון...

הפאי פשוט מאוד להכנה ויהיה קינוח מושלם לכל ארוחה.

עצה שלנו:
מומלץ לאמץ שני טריקים שיש במתכון הזה: הראשון הוא לאפות את הבצק מעט זמן בנפרד לפני ששמים עליו את המלית, כדי שלא יירטב. השני הוא להניח על הבצק שעועית יבשה כדי למנוע ממנו לתפוח.

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    בצק

  • 225 גרם קמח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 185 גרם חמאה או מרגרינה
  • 4 כפות מי קרח
  • 1 כפית שמן לשימון המחבת
  • מילוי

  • 1 דלעת קטנה (לצורך בערך 350 גרם פירה דלעת)
  • 350 גרם גבינת שמנת
  • 110 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • חצי כפית קינמון
  • קומץ אגוז מוסקט
  • קומץ מלח
  • ציפוי

  • חופן אגוזי פקאן
  • חופן שקדים
  • חופן גרעיני חמניות
  • חופן זרעי דלעת
  • 2 כפות סירופ מייפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 760 קלוריות
  • 50 גרם שומן
  • 15 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את החמאה או המרגרינה לאחר שחותכים לקוביות של בערך 1 ס"מ. מוסיפים את מי הקרח תוך כדי לישת הבצק עד שמקבלים בצק חלק ואחיד. מעצבים את הבצק בצורת עיגול שטוח בערך בקוטר כף יד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כ-30 דקות.
  • 2
    בזמן שהבצק במקרר חותכים את הדלעת לארבע, מגרענים וחותכים לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ. מניחים את הקוביות במחבת, מכסים במים ומבשלים על הכירה הצדדית של הגריל כ-20 דקות עד שהקוביות רכות לחלוטין. מסננים את מי הבישול וטוחנים לפירה אחיד בעזרת הבלנדר.
  • 3
    מחממים את הגריל ל-180 מעלות במצב של חום עקיף, משמנים את המחבת.
  • 4
    מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים את הבצק במחבת ומרדדים עד שצידי המחבת מכוסים בבצק. חותכים שאריות בצק עודף עם סכין חדה. דוקרים את הבצק עם מזלג.
  • 5
    מניחים נייר אפיה על הבצק שבמחבת, מניחים על נייר האפייה את השעועית היבשה ואופים בגריל עם מכסה סגור למשך כ-20 עד 25 דקות. מוציאים מהגריל, מסירים את נייר האפייה עם השעועית ומניחים להצטנן.
  • 6
    הכנת המילוי: מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מערבבים את פירה הדלעת עם התבלינים ומקפלים לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  • 7
    שמים את הקרם על הבצק ואופים שוב בחום של כ-180 מעלות במצב של חום עקיף למשך כ-45 דקות עם מכסה סגור.
  • 8
    הכנת הציפוי: קוצצים גס את אגוזי הפקאן והשקדים. קולים את הפקאן והשקדים יחד עם גרעיני הדלעת והחמניות ללא שמן על הכירה הצדדית על חום בינוני למשך כ-2-3 דקות. מוסיפים את סירופ המייפל ומבשלים עד שהסירופ יוצר ציפוי קרמל על האגוזים.
  • 9
    מניחים לפאי להצטנן לחלוטין ומעטרים בציפוי.