צ'ילי קון קרנה מקסיקני קלאסי

צ'ילי קון קרנה מקסיקני קלאסי

צ'ילי קון קרנה מקסיקני קלאסי

היכונו למתכון האולטימטיבי לצ'ילי קון קרנה בנוסח מקסיקני אורגינלי! 
נכון שיש הרבה גרסאות לצ'ילי קון קרנה המפורסם, אבל במתכון הקלאסי הזה לא תמצאו בשר טחון, תירס או כל מיני תוספות משונות אחרות. אנחנו מדברים כאן על בשר איכותי, המון שעועית וכמובן הרבה פלפל צ'ילי, מספיק כדי להצדיק את השם...

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1.3 ק"ג שפיץ שייטל
  • 6 פלפלים חריפים טריים - או פחות אם אתם מפחדים לעלות באש :)
  • 100 גרם מחית פלפל צי'לי ברוטב עגבניות
  • 1.2 ליטר ציר בקר
  • 2 פחיות שימורי עגבניות מרוסקות
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים סגולים
  • 5 שיני שום
  • 2 פחיות שימורי שעועית שחורה
  • 1 פחית שימורי שעועית לבנה
  • 1 מקל קינמון
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • 1 כף כמון
  • רוטב צ'ילי איכותי האהוב עליכם
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1354 קלוריות
  • 86 גרם שומן
  • 117 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את התנור ההולנדי (פויקה) על הכירה הצדדית של הגריל וקולים מעט את הפלפלים החריפים הטריים. מוציאים את הפלפלים החריפים מהתנור ההולנדי, מוציאים מהם את הגרעינים ומסירים את הגבעול.
  • 2
    שמים את הפלפלים בקערה ומוזגים עליהם מים רותחים עד לכיסוי. משאירים בתוך המים כ-15 דקות ולאחר מכן מסננים את המים.
  • 3
    שמים בבלנדר את הפלפלים החריפים יחד עם מחית הצ'ילי ברוטב עגבניות, העגבניות המרוסקות, ציר הבקר, אורגנו וכמון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4
    שוטפים את הבשר ומייבשים מהמים. חותכים לקוביות בגודל כ-1 ס"מ. מחממים 2/3 מהשמן בתנור ההולנדי על חום גבוה. מוסיפים את קוביות הבשר בהדרגתיות תוך כדי ערבוב. מטגנים מעט את הבשר ומוציאים מהסיר.
  • 5
    מקלפים את הבצלים ואת השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים את שארית השמן בתנור ההולנדי ומטגנים את הבצל והשום עד להשקפה.
  • 6
    מוסיפים לתנור ההולנדי את הבשר, את התערובת שטחנו בבלנדר ואת מקל הקינמון. מתבלים במלח, סוגרים את המכסה ומבשלים על הגריל בחום עקיף בטמפרטורה של 210 מעלות כשמכסה הגריל סגור. מערבבים מדי פעם.
  • 7
    לאחר שעתיים מסירים את המכסה של התנור ההולנדי וממשיכים לבשל על הגריל למשך שעה עד שעה וחצי כשמכסה הגריל סגור. ממשיכים לערבב מדי פעם.
  • 8
    מסננים את השעועית ושומרים בצד את הרוטב. שוטפים את השעועית היטב. מוסיפים לתבשיל את השעועית כ-15 דקות לפני סוף הבישול ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, פלפל ורוטב צ'ילי לפי הטעם. אם התבשיל עדיין נוזלי מדי מסמיכים אותו עם הנוזלים של השעועית ששמרנו קודם לכן. מוזגים לקערות ומגישים מיד.