צלעות בסגנון קוריאני

צלעות בסגנון קוריאני

צלעות בסגנון קוריאני

חושקים בבשרים עם ריחות וטעמים רחוקים?
אתם חייבים לנסות את המתכון הזה! צלעות בקר עסיסיות עטופות בשכבה כהה של מרינדה עשירה, מוגשות לצד סלט קוריאני קלאסי המורכב מחסה, קימ'צי, זרעי שומשום וטבעות בצל ירוק. 

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 1 ק"ג צלעות בקר
  • 50 מ"ל רוטב סויה
  • 30 מ"ל מים
  • 20 מ"ל רוטב מירין
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות רוטב שומשום
  • 1 אגס נאשי
  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • חתיכת ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ
  • חצי כפית פלפל שחור טחון

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 475 קלוריות
  • 61 גרם שומן
  • 42 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    יום לפני: קולפים וקוצצים דק את הג'ינג'ר, בצלי השאלוט ושיני השום. מקלפים ומגררים את האגס. מערבבים את כל רכיבי המרינדה עד שהסוכר נמס. מניחים את הצלעות עם המרינדה בתוך שקית זיפלוק. מוציאים את האוויר מהשקית, סוגרים את השקית היטב ושמים במקרר למשך 24 שעות.
  • 2
    ביום למחרת: מפעילים את הגריל על חום בינוני במצב של חום ישיר. מוציאים את הצלעות מהמרינדה ושומרים את המרינדה בקערה.
  • 3
    צולים את הצלעות על הגריל, הופכים ומברישים במרינדה מספר פעמים למשך 15-20 דקות עד שהצלעות מקבלות צבע חום כהה והבשר מתפרק מהעצם.
  • 4
    חותכים את הבשר לחתיכות בגודל של כ-3 ס"מ ומגישים עם חסה, קימצ'י, זרעי שומשום וטבעות בצל ירוק.