שישקבב אורגינל

שישקבב אורגינל

שישקבב אורגינל

כל גרילמן שמכבד את עצמו יודע: שיפודי בשר וירקות הם מנה חובה. הבאנו לכם הפעם מתכון קלאסי לשישקבב של בקר וירקות במרינדה. פשוט מאוד להכנה אך התוצאה מרשימה וצבעונית והכי חשוב - תענוג אמיתי לחובבי הבשר.
הסוד הוא להשרות את הבשר במרידנה כמה שעות טובות לפני הבישול כדי להבטיח קבלת בשר רך ונימוח! 

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    רכיבים לבשר:

  • 500 גרם סטייקים לבחירתכם (פילה, סטייק עין, אנטריקוט)
  • 1 כפית שבבי צ'ילי
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 לימון ליים
  • 2 שיני שום
  • רכיבים לירקות

  • 1 חציל
  • 2 בצל סגול
  • צרור גבעולי בצל ירוק
  • 200 גרם פטריות טריות
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות שמן

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1336 קלוריות
  • 73 גרם שומן
  • 77 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הבשר: חותכים את הסטייקים לחתיכות גדולות ומייבשים בעזרת נייר מגבת. מקלפים את שיני השום, מגררים ומערבבים עם יתר רכיבי המרינדה. מערבבים את הבשר עם המרינדה היטב ומניחים בשקית אטומה במקרר למשך 3 שעות.
  • 2
    הכנת הירקות: שוטפים ומקלפים את כל הירקות. חותכים את הבצלים ואת החציל למשולשים גדולים, חותכים את הבצל הירוק לחתיכות קטנות וחוצים את הפטריות.
  • 3
    מערבבים בקערה את כל רכיבי מרינדת הירקות ומוסיפים לקערה את הירקות. משאירים את הירקות במרינדה למשך 30 דקות לפחות.
  • 4
    נועצים את השיפודים דרך קוביות הבשר והירקות לסירוגין. מצמידים את החתיכות זו לזו כך שלא יהיו רווחים בשיפוד.
  • 5
    מפעילים את הגריל על חום ישיר ועקיף. צולים קלות את השיפודים באזור החום הישיר ולאחר מכן מעבירים לאזור החום העקיף. משאירים את השיפודים כעשר דקות באזור החום העקיף.
  • 6
    מסירים מהאש ומגישים מייד.