אוסובוקו ("עצם עם חור" באיטלקית) היא אחת הקלאסיקות של המטבח האיטלקי, והיא פשוטה להפליא להכנה. קחו נתחי בקר או עגל מהקצב, טגנו אותם עד שהם הופכים פריכים מבחוץ. לאחר מכן הוסיפו יין לתבשיל יחד עם עשבי תיבול ריחניים וירקות, וזהו! ובלי להגזים: אין צורך בסכין כי הבשר כל כך רך וחמאתי שהוא נופל מעצמו מהעצם.
את האוסובוקו אפשר להכין בקלות גם בתנור ההולנדי (פויקה). כל הטעמים נשארים זהים לחלוטין, ורגע לפני שהתבשיל מוכן, נשאר רק לקצוץ במהירות גרמולטה טריה ויש לנו מנה לתפארת.
השילוב של תפוז בתבשיל יחד עם השום, עשבי התיבול הטריים ומיץ הלימון לא רק נראה נהדר, הוא גם נותן למנה את "בעיטה" של רעננות מענגת!
עצה שלנו:
גרמולטה (המקבילה האיטלקית לסלסה ורודה), היא מטבל כל-יכול, בין אם על דגים, תבשילים או אוכל על האש. רק תהיו יצירתיים! שקדים קצוצים, טרגון, שמיר, או קורטוב של נוילי פראט (וורמוט יבש) - ותוכלו לשדרג איתו כל מנה שתעלה בדעתכם.