בריסקט במעשנה

בריסקט במעשנה

בריסקט במעשנה

בריסקט מעושן היא אחת ממנות הדגל של הברביקיו האמריקאי. מדובר במנה שדורשת זמן ארוך להכנה אבל התוצאה שמתקבלת שווה כל רגע! נתח בשר עסיסי עם טעמי בקר חזקים מצופה ב"קליפת" פלפל שחור פריכה... מומלץ להגיש לצד לחם תירס וסלט כרוב אדום להשלמת האווירה של ערבות טקסס.
עצה שלנו: אל תזרקו את שאריות השומן שחותכים מהבריסקט. כדאי לשמור במקפיא ולהוסיף אותן לקציצות או נקניקיות ביתיות. 

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 6.5 ק"ג בריסקט (חזה בקר)
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 500 מ"ל מיץ תפוחים טבעי
  • 500 מ"ל חומץ תפוחים

ציוד

  • מעשנה
  • בקבוק ריסוס
  • נייר קצבים
  • רשת צינון

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1379 קלוריות
  • 44 גרם שומן
  • 234 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מסירים חלק משכבת השומן שעוטפת את הבשר כך שתישאר רק שכבת שומן דקה על הבשר. חותכים את הקצוות של הנתח כך שיקבל צורה אליפטית. מעסים את הבשר מכל הצדדים במלח ומחכים עשר דקות. מעסים את הבשר מכל הצדדים בפלפל השחור.
  • 2
    מפעילים את המעשנה על חום של 75 מעלות.
  • 3
    שמים את הנתח במעשנה ומעשנים למשך 4 שעות. מעלים את הטמפרטורה ל-105 מעלות ומעשנים את הבשר למשך 4 שעות נוספות.
  • 4
    מוזגים את מיץ התפוחים ואת חומץ התפוחים לבקבוק הריסוס ומנערים היטב. אם החלק החיצוני של הבשר התייבש מרססים את תערובת המיץ והחומץ על החלקים היבשים. מעלים את הטמפרטורה ל-120 מעלות.
  • 5
    נועצים את חיישן מד-החום בין ה- Flat ובין ה- Point (שני השרירים שמרכיבים את הבריסקט). מעשנים למשך שעתיים נוספות. בודקים את טמפרטורות הליבה של הבשר כל 45-60 דקות ומרססים על הבשר במידה והתייבש. כשטמפרטורות הליבה מגיעה ל- 75-80 מעלות מוציאים את הנתח מהמעשנה ועוטפים היטב בנייר קצבים.
  • 6
    מחזירים את הבשר העטוף בנייר קצבים למעשנה ומעשנים למשך שעתיים נוספות בטמפרטורה של 120 מעלות. נועצים את חיישן מד-החום בין ה- Flat ובין ה- Point ובודקים את טמפרטורת הליבה כל 30-45 דקות.
  • 7
    כשטמפרטורת הליבה מגיעה ל-90 מעלות מוציאים את הבשר מהמעשנה ומניחים אותו כשהוא עדיין עטוף בנייר הקצבים על רשת הצינון להתקרר בטמפרטורת החדר למשך שעה אחת.
  • 8
    לאחר שהנתח התקרר מפעילים את המעשנה על טמפרטורה של 75 מעלות ומעשנים במשך 4-5 שעות.
  • 9
    מוציאים את הנתח מהמעשנה ומסירים את נייר הקוצבים. מפרידים את Flat וה- Point אחד מהשני עם סכין גדולה ופורסים כל אחד מהם לפרוסות ברוחב אצבע.