מוסר ים צלוי עם חמאת הל לימון ופטריות

מוסר ים צלוי עם חמאת הל לימון ופטריות

מוסר ים צלוי עם חמאת הל לימון ופטריות

מוסר ים הוא דג מושלם לצלייה על הגריל. יש לו בשר מוצק יחסית ומעט שומן, כך שהוא לא יתפרק כל כך מהר בצלייה. הוא מאופיין בארומה ממש נהדרת והוא בריא במיוחד, למעשה הוא אחד מדגי הים בעלי הערכים התזונתיים הטובים ביותר.

כדי לשדרג את מוסר הים, מרחו אותו בחמאת הל לימון. החומציות של הלימון והקרמיות של החמאה לוקחות את הטעם המדהים ממילא של הדג לרמה גבוהה עוד יותר. כתוספת שווה, זרקו על הפלנצ'ה כמה פטריות מלך היער נחמדות ליד הדג. וִיוֹלָה! מנה יוקרתית שתעשה רושם אמיתי על חמותך.

טיפ שלנו:

ניתן לאמוד את טריות הדג לפי ריחו. זה לא צריך להריח כמו "דג", אלא יותר כמו ריח של ים. גם העיניים חשובות: אם הן מבריקות וצלולות, הדג שלך טרי. אם עיניו עכורות, ימיו הטובים מאחוריו.

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 2 דגי מוסר ים 500-400 גרם כל אחד
  • 500 גרם פטריות מלך היער
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 לימון
  • 1/2 כפית תרמילי הל
  • 1/2 שן שום
  • 200 מ"ל שמן חמניות
  • 4 ענפי טימין
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את הגריל לחום בינוני (200 מעלות צלזיוס) ומניחים את הפלנצ'ה.
  • 2
    מנקים את הדג, מסירים קשקשים, שוטפים ומייבשים. (הדרך הטובה ביותר להסרת הקשקשים היא להשתמש בחלק האחורי של סכין מטבח גדולה אם אין סרגל מתכת זמין). מפלטים את הדג ומניחים את הנתחים במקרר.
  • 3
    שוטפים את הלימון, חוצים אותו לשניים ומגררים את הקליפה. מערבבים את גרידת הלימון עם חמאה. כותשים זרעי הל ומוסיפים אותם לחמאה ומערבבים. שוטפים את הטימין, קוטפים את העלים ומוסיפים לחמאה. קוצצים דק את השום ומוסיפים אותו. מתבלים במלח.
  • 4
    חותכים את פטריות מלך היער לאורך לפרוסות, מניחים בקערה גדולה ומורחים בשמן. צולים על הגריל על אש בינונית עד להשחמה, כ-2 דקות מכל צד. מניחים על רשת החימום העליונה.
  • 5
    מחוררים את העור של הפילטים ומעסים בכמות מספקת של שמן כדי למנוע את הידבקותם לגריל. צולים את הדג על צד העור במכסה סגור כ-6 דקות.
  • 6
    מברישים את הדג הצלוי בחמאת הל לימון ומגישים עם הפטריות. מתבלים במלח ופלפל.