סטייק ברוטב פלפל

סטייק ברוטב פלפל

סטייק ברוטב פלפל

קלאסיקה אמיתית על הגריל: סטייק פילה פלפלים במיטבו!

הדבר הגאוני בפילה הבקר המפולפל הוא שקל ממש להכין אותו בעצמך. פשוט מניחים אותו על הגריל עם שכבה עבה של פלפל גרוס ורוטב, וזהו. טעם ומרקם שמיימיים.

אין כמו צ'יפס תוצרת בית בתור תוספת מושלמת לסטייק הפלפל הזה!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    סטייקים

  • 600 גרם פילה
  • 4 כפות תערובת פלפל טחון
  • רוטב

  • 2 בצלי שאלוט
  • 4 כפות גרגירי פלפל ירוק (כבושים)
  • 1 כף שמן צמחי
  • 4 כפות קוניאק
  • 4 כפות ליקר שרי
  • 200 מ"ל שמנת פרווה
  • 200 מ"ל ציר בקר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות מרגרינה
  • מלח לפי הטעם

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 510 גרם קלוריות
  • 29 גרם שומן
  • 35 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הסטייקים: מוציאים את הפילה מהמקרר 20-30 דקות לפני הצלייה וחותכים ל-4 סטייקים בגודל שווה.
  • 2
    שמים את תערובת הפלפלים על צלחת, מניחים על התערובת את הסטייקים ולוחצים עליהם קלות כלפי מטה בעזרת האצבעות.
  • 3
    הכנת הרוטב: קולפים וחותכים דק את בצלי השאלוט. מסננים את הפלפל הירוק ממי הכבישה. מחממים את השמן הצמחי במחבת ברזל יצוק ומטגנים את הבצל יחד עם הפלפלים הירוקים על אש בינונית עד שהבצל משקיף.
  • 4
    מכסים את הבצל ואת הפלפלים בקוניאק ושרי, מטים מעט את המחבת ומדליקים את האלכוהול. מצמצמים את הרוטב. מערבבים פנימה את השמנת הפרווה ואת ציר הבקר ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות.
  • 5
    בזמן שהרוטב מתבשל מפעילים את הגריל על מצב של חום ישיר. צולים את הסטייקים בחום ישיר על הפלנצ׳ה במשך דקה מכל צד כדי שהפלפלים לא יישרפו.
  • 6
    מזיזים את הסטייקים מהחום הישיר לאזור צדדי של הגריל ונותנים להם להתבשל עד שמגיעים לטמפרטורת ליבה של 55 מעלות. בודקים את הטמפרטורה עם מד החום הדיגיטלי.
  • 7
    מתבלים את הרוטב במיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים פנימה את המרגרינה הקרה להסמכה ומורידים מהאש.
  • 8
    מניחים את הסטייקים ברוטב ומגישים.