פיצה שוקולד עם פטל ורוטב בוטנים

פיצה שוקולד עם פטל ורוטב בוטנים

פיצה שוקולד עם פטל ורוטב בוטנים

פיצה אמיתית עשויה ממוצרלה ורוטב עגבניות עשיר. נקודה.

אבל בואו נתפרע קצת...

דמיינו פיצה עם פטל, שברי אגוזי לוז ורוטב בוטנים קרמי מעל, המתפצפצים ונימוחים בפה בהרמוניה מושלמת ומסעירה.

אין ספק, מדובר בקינוח המושלם.

עצה שלנו:

כמובן שאפשר לזרוק על הפיצה המתוקה שלכם תוספות אחרות כמו אוכמניות, תותים, פרוסות בננה או פירות יער. גם חופן מרשמלו הולך!

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    לבצק

  • 250 גרם קמח לבן
  • 150 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו לאפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • לפיצה

  • 80 גרם שוקולד מריר
  • 80 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם נוגט אגוזים
  • 150 גרם פטל
  • חופן אגוזי לוז
  • אופציונלי: חמאת בוטנים

ציוד

  • אבן פיצה
  • מרדת פיצה
  • טאבון פיצה נירו
  • גריל גז (אם אין טאבון)
  • קורצן עוגיות
  • מעבד מזון או מיקסר ידני (לא חובה)

ערכים תזונתיים

למנה

  • 320 קלוריות
  • 14 גרם שומן
  • 6 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לבצק: מערבבים סוכר, מלח ושמרים יבשים עם מים פושרים. מערבבים את שאר החומרים בקערת מיקסר ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה את המים-שמרים-סוכר ולשים הכל עם וו הבצק של מעבד המזון או המיקסר או ביד במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מכסים ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 2
    לאחר זמן ההתפחה, מחממים את תנור הפיצה לכ-300 מעלות או את גריל הגז עם אבן הפיצה לכ-200 מעלות. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעיגולי בצק דקיקים של כ-5 מ"מ וקורצים בעזרת קורצן עוגיות את גודל הפיצה הרצוי. מכסים במגבת ומניחים לנוח בצד לזמן קצר.
  • 3
    לציפוי: שוטפים את הפטל, קוצצים גס את אגוזי הלוז וצולים אותם על המחבת ללא שומן על אש בינונית כ-2 דקות. קוצצים שוקולד מריר ולבן.
  • 4
    דוקרים את עיגולי הבצק מספר פעמים באמצעות מזלג ובעזרת מרדה מקומחת מעבירים אותם אל אבן הפיצה ואופים בתנור הפיצה או בגריל גז עם מכסה סגור עד לקבלת בצק פריך.
  • 5
    מורחים את בסיסי הפיצה האפויים בקרם נוגט אגוזים, מפזרים מעל פטל, שברי אגוזי לוז ושוקולד קצוץ.
  • 6
    במידת הצורך, מחממים שוב לזמן קצר בתנור הפיצה או גריל הגז. לשדרוג התוצאה: מחממים חמאת בוטנים ומטפטפים מעל הפיצות המתוקות.