פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

פיצה מרינרה

מתחשקת לכם פיצה מעולה אבל אין אפילו פירור גבינה בבית? אל דאגה, אתם  מוזמנים להכין את אחת הפיצות הקלאסיות ביותר - פיצה מרינרה! פיצה איטלקית עתיקה - ללא גבינה.
כל שעליכם לעשות הוא לעצב את הבצק לצורה של פיצה, למרוח כמות נדיבה של רוטב עגבניות (מומלץ גם שום), לאפות ולפזר עלי אורגנו טריים לניחוח וטעם מדהימים! 

עצה שלנו:
תנו לבצק לתפוח כמה שיותר זמן. ככל שהבצק תופח יותר כך הוא יהיה אוורירי יותר לאחר האפייה. אם אתם משתמשים בבצק שהיה במקרר חשוב מאוד לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני האפייה אחרת הוא לא יתפח טוב.

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 4 יחידות בצק פיצה
  • רוטב פיצה איכותי
  • 8 גבעולי אורגנו טרי
  • שמן זית

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 651 קלוריות
  • 14 גרם שומן
  • 12 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מניחים את אבן הפיצה בתוך תנור הפיצה ומפעילים את התנור על חום מקסימלי
  • 2
    מרדדים את חתיכות הבצק על משטח מקומח לבצק בעובי של כ-1 ס"מ ומקמחים מעט את החלק העליון.
  • 3
    מורחים כמות נדיבה של רוטב פיצה על כל אחת מהחתיכות כשמשאירים את שולי הבצק ללא רוטב.
  • 4
    אופים כל אחת מהפיצות כ-2-3 דקות בתוך תנור הפיצה. מסובבים את הפיצות 180 מעלות באמצע האפיה כדי שהפיצות ישחימו באופן שווה.
  • 5
    שוטפים את גבעולי האורגנו ומסירים את העלים מהגבעולים. מפזרים כמות נדיבה של עלי אורגנו על כל אחת מהפיצות לאחר האפיה ומגישים חם.